Natuurlijk is het roulette spel, net als alle andere casino spellen, een kansspel en heb je om te winnen een dosis geluk nodig. In principe heb je als speler geen invloed op de uitkomst van de draai van het roulette wiel maar het is toch handig om er iets meer over te weten. Het bekijken van inzetkansen is ook en vorm van een goede roulette strategie. Er zijn verschillende roulette tactieken waarvan er gezegd wordt dat ze gegarandeerd succes opleveren maar het is nooit in het echt bewezen dat zij de kans tussen winst of verlies kunnen veranderen. Toch is het de moeite waard om deze strategieën eens door te lezen en om te kijken of je een van deze tactieken eens zou willen toepassen. Hieronder volgen een aantal bekende roulette strategieën welke uiteraard geen garantie voor succes geven maar wel de moeite waard om ze eens te bestuderen en toe te passen bij het online roulette spelen.

  • La Bouchere roulette systeem – een willekeurig getallen reeks waarbij er gebruik wordt gemaakt van een wiskundige formule. Je neemt de buitenste getallen en telt deze bij elkaar op en daar zet je op in. Bijvoorbeeld 1,2,3 is 1 en 3 = 4 waar je op in zet. Verlies je dan zet je het getal achter de bestaande reeks: 1,2,3,4 en zet je weer in op 1 en 4 = 5. Win je dan streep je twee getallen weg, dan hou je in dit voorbeeld 2 en 3 over wat bij elkaar 5 is. Het komt er bij deze roulette strategie op neer dat je een derde van je inzet moet winnen.
  • Martingale systeem – het meest bekende en oudste roulette systeem wat er bestaat. Dit systeem kan je op korte termijn leuke winsten opleveren maar het zullen geen enorme bedragen zijn. Bij verlies zet je twee keer je vorige inzet in, bij winst begin je opnieuw. Je verliest bijvoorbeeld bij 1, volgende inzet is 2, je verliest en volgende inzet is 4, je verliest en volgende inzet is 8, je wint en volgende inzet is weer 1. Belangrijk is het om dit systeem vol te blijven houden en geen andere gokjes te wagen.
  • D’Alembert systeem – hierbij zet je in op enkelvoudige kansen bijvoorbeeld op zwart of rood. Win je dan zet je 1 credit meer in, verlies je dan zet je 1 minder in. Je winst is dus altijd veilig en verder hoef je niet veel na te denken. De kans op winst binnen het spel is 50%. Verlies je een aantal keren op rij dan wordt het risico vrij groot, speel daarom niet meteen met grote bedragen.
  • Ascot systeem – een zeer populair en veel toegepast systeem welke als volgt werkt: maak een serie van een oneven aantal getallen bijvoorbeeld 5,7,9 of 11 getallen als 1-2-3-4-5-6-7. Bij de eerste ronde neem als eerste inzet het middelste getal, dus 4 euro. Win je dan neem je het volgende getal dus 5. Win je weer dan neem je weer het volgende getal dus 6. Verlies je dan ga je een stap omlaag. Speel je met deze roulette strategie dan verlies je nooit heel veel geld, je zet bij een verlies lager in en bij winst hoger.
  • Cubaans systeem – eenvoudig en gemakkelijk toe te passen. Zet bij elke ronde in op de derde kolom en zwart met gelijke inzetten. Deze manier van spelen heeft als reden dat er in de derde kolom naast de 8 rode 4 zwarte getallen zijn. Valt er een van de 8 rode getallen de derde kolom dan win je 1 inzet. Valt er een getal in de tweede of eerste kolom dan is de kans groter op een zwart getal en heb je je inzet terug.
  • Reeks van Fibonacci – bij dit systeem wordt er een rij getallen gebruikt waarbij elk getal de som is van de vorige twee, te beginnen met 1. Het ziet er dan zo uit: 1-1-2-3-5-8-13….Dit score systeem is gebaseerd op de resultaten van de spellen. De score geeft de situatie weer op de speeltafel waarop je moet besluiten welke inzetten je moet doen. Dit systeem is vergelijkbaar met doorhaalsystemen en kaart tel technieken bij het spelen van blackjack. De eerste score is een nul, wordt de score 1 bereikt dan wordt het systeem als winstgevend beschouwd en eindigt het.Na een verloren speelronde wordt er een getal welke gelijk is aan het inzetbedrag afgetrokken van de score en voor elke ronde die er wordt gewonnen wordt er een getal toegevoegd.
  • Andrucci systeem – hierbij hou je bij en schrijf je op welke getallen er vaak vallen waardoor er een soort database ontstaat. Door dit met bijvoorbeeld 10 getallen te doen bouw je het Andrucci systeem en zet je daar mee in en is je kans op winst maken groot. Dit heeft te maken met het feit dat dit systeem ervoor kiest om getallen die net zijn gevallen nog eens te gebruiken voor de inzet.